Paleo leven

Alles over het paleo leven!

  • Home
  • Wat is paleo?
  • Recepten
    • Ontbijt
      • Bananenbrood
      • Bieten smoothie
      • Chiapudding
      • Crackers
      • Granola
      • Homemade jam
      • Smoothie time!
      • Smoothiebowl
      • Wafels
      • Warme appel
      • Zalm omelet
    • Lunch
      • After sport salade
      • Bananenbrood
      • Pannenkoeken… of wraps?
      • Powerpannenkoek
      • Rabarber
      • Sinaasappel-kip salade
      • Soep
        • Bloemkoolsoep
        • Broccoli-courgettesoep
        • Champignonsoep
        • Chinese tomatensoep
        • Herfstige pompoensoep
        • Paprikasoep met shoarmareepjes
        • Tomatensoep met ballen
        • Uiensoep
      • Sushi
      • Zomerse spinazie salade
    • Diner
      • Andijviestamppot
      • Barbecue tijd!
      • Broccolistamppot met zalm
      • Gevulde flespompoen
      • Gevulde paprika
      • Gevulde paprika 2.0
      • Groente-pannetje
      • Kip met mango
      • Pannenkoeken… of wraps?
      • Pittige zoete kip op een bedje van sla
      • Pizza!
      • Pokébowl
      • Quiche
      • Soep
        • Bloemkoolsoep
        • Broccoli-courgettesoep
        • Champignonsoep
        • Chinese tomatensoep
        • Herfstige pompoensoep
        • Paprikasoep met shoarmareepjes
        • Tomatensoep met ballen
        • Uiensoep
      • Sushi
      • Tapas deel 1
      • Tapas deel 2
      • Zuurkoolschotel
    • Bijgerecht en tussendoor
      • 2-in-1! Kurkumapasta en ‘golden milk’
      • Arretje wie?!
      • Bananenchips
      • Bolo di cashupete
      • Borrelplank
      • Brownie
      • Chocolade cups
      • Chocobrokken
      • Chocolademousse ‘Accidentally’
      • Dadels met chorizo en spek
      • Fruit infuser fles
      • Gevulde speculaas
      • Ghee
      • Rabarber
      • Homemade jam
      • Koninklijke smoothie
      • Kruidenthee
      • Limoenkokos-eierkoeken
      • Paaseieren
      • Paleo speculaasjes
      • Paleo tussendoortjes
      • Pompoenmuffins
      • Quiche
      • Rabarber
      • Tahin
      • Trifle van bananenmousse en speculaas
      • Warme appel
      • Zalmmousse
  • Artikelen
    • Back on paleo track, maar hoe?
    • Bataten
    • Cholesterol
    • Fruit infuser fles
    • Geluk
    • Gember
    • Goede voornemens 2016
    • Het thermogeen effect
    • Keuken essential 1: kruidenolie
    • Keuken essential 2: vanillesuiker
    • Keuken essential 3: citroensap
    • Keuken-essential 4: ui
    • Koolhydraten en fruit
    • Kruidenmix
    • Mijn beste vriend…
    • Minder eetlust bij warm weer
    • Op bezoek bij Westland Peppers
    • Paleo proof gourmetten
    • Past gelatine bij paleo?
    • Slaap en depressie
    • Suiker
    • Zon
  • Recensies
    • Melkopschuimer voor een paleo latte macchiato
  • Contact

Paleo speculaasjes

6 februari 2021 by Paleoleven
Paleo latte macchiato met speculaas. Benieuwd hoe ik zo’n latte maak? Lees het hier!

Winter is coming! En dat betekent voor mij lekkere thee, een oppeppende paleo latte macchiato of warme paleo chocomelk met speculaasjes. Toen ik het weerbericht hoorde voor komende dagen ben ik dan ook gelijk aan de slag gegaan. Zie het resultaat hieronder!

Ingrediënten:
100 gr amandelmeel
25 gr tapiocameel
75 gr ghee
70 gr gewelde medjooldadels
1 el koek- en speculaaskruiden
1 tl zout


– Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en meng het tot er een bal begin te vormen.

– Haal het deeg uit de mengkom en wikkel het als een bal in vershoudfolie. Laat het een uurtje in de koelkast rusten.

– Verwarm de oven voor op 150 graden.

– Haal het deeg uit de koelkast en leg de bal in het midden van een stuk bakpapier ter grootte van je bakplaat.

– Leg er een even groot stuk bakpapier bovenop en druk de bal vervolgens plat. Rol met een deegroller over het tweede bakpapier het deeg uit tot een vierkante/rechthoekige plak van ongeveer 3 millimeter dik. Tevreden? Dan kan het bovenste bakpapier er af.

– Net als bij de crackers vind ik het fijn om alvast rechte stukjes te snijden, maar je kunt natuurlijk ook de plak laten zoals deze is en er speculaasbrokken van maken.

Voor het bakken snijd ik het graag alvast in stukjes.

– Bak het speculaas in 12 minuten af tot het licht begint te kleuren. Op het laatst kan het hard gaan, dus houd het na 10 minuten alvast in de gaten!

– Laat de speculaas afkoelen alvorens het in stukken te breken.

Posted in: Bijgerecht en tussendoor Tagged: bijgerecht, paleo, tussendoor

Categorieën

  • Artikelen
  • Bijgerecht en tussendoor
  • Diner
  • Lunch
  • Ontbijt
  • Recensies
  • Recepten

Recente berichten

  • Back on paleo track, maar hoe?
  • Borrelplank
  • Paleo proof bietenhummus?!

Handige boeken voor de start van een PaleoLeven

Kun je iets niet vinden?

Archieven

Copyright © 2023 Paleo leven.

Lifestyle WordPress Theme by themehit.com