Geluk

Jaaa, daar ben ik weer! Het laatste artikel is alweer even geleden, maar dit betekent uiteraard niet dat ik stil gezeten heb. Nee, integendeel: ik heb het druk gehad met mijn werk, mijn verjaardag (29 alweer… de 30 nadert langzaam maar zeker…) en met ideeën voor de site. Ik heb namelijk zoveel ideeën dat ik even door de bomen het bos niet meer zag. Al deze ideeën heb ik opgeschreven en ga ik stukje voor stukje uitwerken. Maar vandaag kreeg ik een ingeving, welke voor alle andere ideeën gaat. Het is namelijk een stukje over misschien wel het allerbelangrijkste in ieders leven: GELUK!

Ieder jaar wensen we elkaar een ‘gelukkig nieuwjaar’. Maar hoe geef je hier eigenlijk invulling aan? Ben je gelukkig of schort er nog wel wat aan? Wat doe je op je dagen die gevuld lijken met pech? Hebben we eigenlijk zelf invloed op ons geluk?

Het antwoord op de laatste vraag is eigenlijk heel simpel: ja! Soms zit geluk al in hele kleine dingen. Julie Andrews gaf hier eens een mooi voorbeeld van:

Terugblikken op geluk kan opnieuw voor een geluksmoment zorgen. Hoe kun je dit nou vormgeven?

Enkele ideeën:
– Zet op een centrale plek in huis een glazen pot en vul deze iedere dag met een ‘klein geluksmomentje’. Een grappige uitspraak of actie van je kind, iets wat je hebt gedaan en waar je trots op bent, die goede grap waar je zo hard om moest lachen of maak een foto van die bloemen op tafel die zo mooi bloeien. Elke keer dat je een rotmomentje hebt maak je de pot open en bekijk je je geluksmomenten!

– Men maakt vaak foto’s met de mobiele telefoon. Hetzelfde geldt voor filmpjes. Voel je je rot? Niet erg, daar hebben we allemaal wel eens last van. Pak je telefoon, nestel je op de bank en blader eens even lekker door je foto’s en filmpjes.

Moeten we ons nu de hele dag, elke dag gelukkig voelen? Dat zou fijn zijn, maar niet geheel de realiteit. Het is goed je te beseffen dat nare momenten ook bij het leven horen. Het is nu eenmaal niet altijd feest. Het is ook oké om af en toe eens een baaldag te hebben. Of misschien zelfs een week. Deal ermee. Iedere dag is er weer een nieuwe dag met nieuwe kansen.