Keuken essential 1: kruidenolie

Soms is het zinnig even back to basic te gaan. Ik denk dat dit ook geldt voor het paleo leven. Ik kan natuurlijk talloze (ingewikkelde) recepten plaatsen, maar zeker voor ‘beginners’ is het ook wel eens prettig om te zien wat er bij een ander zoal standaard in de keuken te vinden is. Nu heb ik hier al eens eerder wat over geschreven, maar er is natuurlijk nog veel meer te vinden! De grap is echter dat ik die ‘standaard’ dingetjes niet meer zie, totdat iemand bij mij thuis komt en vraagt: “Wat heb jij daar nou?!”

De laatste keer ging de verbazing over twee potjes op m’n aanrecht. Half verscholen in het kruidenbos, wat zich inmiddels aan het ontwikkelen is 😉

kruidenolie

 

Wat dit is? Heel simpel: een potje met extra vierge olijfolie met daarin kruiden. In het linker potje zit gehakte knoflook, in het rechter potje gekneusde rozemarijn. Deze olie is heerlijk om als afwisseling op de kokosolie eens in te bakken, maar je kunt het ook prima gebruiken als basis voor een dressing. Of wat dacht je als finishing touch in een lekker tomatensoepje?

Bij mij zit er in de potjes olijfolie, maar je kunt natuurlijk ook denken aan macadamia olie of avocado olie. Gewoon uitproberen wat jij het lekkerst vindt!