Pannenkoeken… of wraps?

Ik krijg regelmatig vragen over paleo in combinatie met kinderen. Ik werk met kinderen, maar ik heb geen eigen kinderen. Als ik dus wil weten of kinderen gerechten lekker vinden, test ik dit wel eens op mijn werk om het zeker te weten 😉 Gelukkig bieden ze zich hier graag voor aan.

Een gerecht waar (bijna) alle kinderen blij van worden zijn pannenkoeken! Maar een goede paleo-proof pannenkoek; dat was nog best een zoektocht. Te taai, te zacht van binnen, te hard, na het bakken lekker maar de volgende dag een frisbee… Ik heb het allemaal gehad. Maar uiteindelijk kreeg ik het toch voor elkaar! Met dit beslag bak je heerlijke pannenkoeken die je ook de volgende dag in het lunchtrommeltje van je kind kunt doen. Je kind zal er van smullen!

Maar met deze pannenkoeken kun je meer! Je kunt ze namelijk ook gebruiken als wrap. Vullen, rollen en daarna nog even kort in de oven: jammie.

Voor ongeveer 3 grote/6 kleine pannenkoekjes
Ingrediënten:
100 gr kastanjemeel
50 gr tapiocameel
2 eieren
1oo ml kokosmelk
50 ml amandelmelk
175 ml water
1 tl zout

– Meng in een kom het kastanjemeel, de tapiocameel en het zout goed door elkaar. Voeg daarna het water, kokosmelk, amandelmelk en de eieren toe en mix dit tot een glad beslag.

РVerhit in een koekenpan wat kokosolie. Voor grote pannenkoeken heb je ongeveer ̩̩n soeplepel beslag nodig, voor een kleine pannenkoek een halve soeplepel.

– Verdeel het beslag rustig door de pan. Laat het op een zacht vuurtje bakken. Als het aan de bovenkant droog is, kun je de pannenkoek omdraaien.

Voeg eens wat extra’s toe aan de pannenkoek! Denk bijvoorbeeld aan wat plakjes banaan, rozijntjes of stukjes appel voor een zoet accent. Maar de pannenkoeken zijn ook heerlijk met bijvoorbeeld spinazie, pijnboompitjes en walnoten. Of wat dacht je van pulled chicken met mango?
Je kunt de pannenkoeken op ieder moment van de dag inzetten en dát maakt deze pannenkoek wat mij betreft een echte paleo-topper!

IMG_0010