Andijviestamppot

Vanmiddag om half twee liep ik met mijn collega de school uit. “He bah!”, riepen we op hetzelfde moment. Want de regen kwam met bakken uit de lucht.
Met dit soort weer heb ik echt zin in winterse kost.
Een duik in de koelkast leverde mij het volgende op:

Ingrediënten:
1/2 knolselderij
3 middelgrote bataten
300 gr spekjes
400 gr andijvie
1 kipfilet p.p.

– Schil en snijd de bataten en de knolselderij in grove stukken. Kook deze in de pan totdat ze zacht zijn.

– Bak intussen de spekjes uit. Leg deze apart in een schaaltje inclusief het bakvet.

– Bak de kipfilets met wat peper en zout naar smaak en snijd deze in kleine stukjes.

– Als de bataten en knolselderij zacht zijn, giet je deze af en stamp het goed door elkaar. Mocht het te droog worden, voeg dan wat kookvocht toe. (Dit dus even opvangen!)

– Voeg de andijvie beetje bij beetje toe aan de gestampte bataten en knolselderij. Als dit goed vermengd is, zet de pan dan op een laag pitje zodat het nog even goed kan doorwarmen.

– Voeg vervolgens ook de spekjes mét bakvet toe, evenals de stukjes kipfilet. Warm goed door.

Dit is genoeg voor een gezin van 4 personen (2 volwassenen + 2 kinderen). Blijft er wat over? Heb jij even mazzel, want dit is ook heerlijk als lunch!

Eet smakelijk!