Okee, soms zijn er van die recepten waar je weinig meer over kan zeggen dan: gewoon goddelijk.
Ingredienten:
3 bananen
3 eieren
60 gr. amandelmeel
40 gr. kokosmeel
2 theelepels bakpoeder
60 gr. kokosolie, gesmolten
1 eetlepel vanille extract
4 eetlepels cacao
eventueel 60 gr. pure chocola (hoe puurder hoe beter!), in stukjes gehakt
– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Bekleed een bakvorm (kleine springvorm of cakeblik) met bakpapier.
– Meng in een kom de (geprakte) bananen, eieren, amandelmeel en kokosolie tot een glad beslag.
– Voeg vervolgens het bakpoeder, kokosmeel, vanille extract en de cacao toe. Meng dit wederom tot een glad beslag.
– Mochten de extra calorieën geen probleem zijn, voeg dan nu de stukjes chocola toe.
– Giet het mengsel in de bakvorm.
– Plaats de bakvorm in het midden van de oven en heb 45 minuten geduld.
– Zijn de 45 minuten voorbij? Dan kan het bananenbrood uit de oven. Laat nog even 15 minuten afkoelen voordat je aanvalt!
In plaats van chocolade kun je ook fruit zoals bosbessen toevoegen. Ook nootjes passen heerlijk in dit brood. Varieer naar hartenlust met wat je maar in huis hebt!