Winter is coming! En dat betekent voor mij lekkere thee, een oppeppende paleo latte macchiato of warme paleo chocomelk met speculaasjes. Toen ik het weerbericht hoorde voor komende dagen ben ik dan ook gelijk aan de slag gegaan. Zie het resultaat hieronder!
Ingrediënten:
100 gr amandelmeel
25 gr tapiocameel
75 gr ghee
70 gr gewelde medjooldadels
1 el koek- en speculaaskruiden
1 tl zout
– Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en meng het tot er een bal begin te vormen.
– Haal het deeg uit de mengkom en wikkel het als een bal in vershoudfolie. Laat het een uurtje in de koelkast rusten.
– Verwarm de oven voor op 150 graden.
– Haal het deeg uit de koelkast en leg de bal in het midden van een stuk bakpapier ter grootte van je bakplaat.
– Leg er een even groot stuk bakpapier bovenop en druk de bal vervolgens plat. Rol met een deegroller over het tweede bakpapier het deeg uit tot een vierkante/rechthoekige plak van ongeveer 3 millimeter dik. Tevreden? Dan kan het bovenste bakpapier er af.
– Net als bij de crackers vind ik het fijn om alvast rechte stukjes te snijden, maar je kunt natuurlijk ook de plak laten zoals deze is en er speculaasbrokken van maken.
– Bak het speculaas in 12 minuten af tot het licht begint te kleuren. Op het laatst kan het hard gaan, dus houd het na 10 minuten alvast in de gaten!
– Laat de speculaas afkoelen alvorens het in stukken te breken.