Of het nou snikheet of stervenskoud is: een lekkere borrelplank zal niet misstaan op de tafel! Zeker in het weekend wordt er bij ons thuis geborreld, meestal op zaterdag. Niet per sé met alcoholische drank, maar wel met lekkere hapjes. Afhankelijk van wat we gaan eten bekijken we of het een grote of een kleine borrelplank wordt. Op zo’n borrelplank kan van alles liggen: groot, klein, warm en koud. Vandaag laat ik jullie een voorbeeldje zien van wat er dit weekend zoal te snaaien was tijdens de borrel!
Op de borrelplank liggen losse nootjes en cherrytomaatjes. Hier kun je natuurlijk helemaal los mee gaan! Varieer met wat je in huis hebt. Ik heb op deze plank gekozen van cherrytomaatjes, maar ik ben ook gek op snackpaprika’s. Ook heerlijk: olijven! Neem eens een kijkje op de plaatselijke markt. Met een beetje geluk staat er een mediterraans kraampje waar vaak de heerlijkste varianten worden aangeboden. Of denk bijvoorbeeld eens aan druiven.
Rechts boven zien jullie gehaktballetjes in een kruidige tomatensaus. Deze saus maak ik van tomatenblokjes, grof gesneden sjalotten en vier grofgehakte knoflooktenen. Daarnaast vind ik het heerlijk om er verse, fijngesneden basilicum en oregano doorheen te doen. Ben je meer van het zoete? Snijd dan een mango in kleine blokjes en schep dit door de saus. Laat het gerust een half uurtje zachtjes pruttelen. Zo geef je de ingrediënten de tijd om heerlijk met elkaar te mengen. Tip: deze saus is ook heerlijk op een zelfgemaakte pizza!
In het kleine witte schaaltje liggen enkele gebakken dadels, gevuld met een amandel en omwikkeld met spek. Dit is bij ons toch wel een all time favorite! Super simpel om te maken: ontpit de dadel, vul deze met de amandel en omwikkel de dadel met een stukje spek. Bak de dadels in ongeveer 10 minuutjes op een laag vuur lekker bruin, waarbij je ze regelmatig even omdraait.
In de cupcake vormpjes heb ik mini quiche gemaakt! Je gebruikt hiervoor het quiche recept dat ik eerder heb geschreven, maar voor vijf mini quiches heb ik dit recept gehalveerd. Ik heb bij deze borrelplank de vulling van de mini quiche simpel gehouden: 1 (groot) ei, spekjes naar smaak, peper, zout en kerriepoeder.
In het groene kommetje zie je bietenhummus. Ik vind het heerlijk om hier lekker groente in te dippen, zoals dit weekend met paprika- en komkommerreepjes. Maar het is ook lekker om mini crackers te bakken en deze te voorzien van een laagje hummus. Via de link van de bietenhummus kom je overigens ook andere hummus recepten tegen. Varieer en probeer!
Ben je nou op zoek naar een mooie plank om de hapjes op te serveren? Neem dan eens een kijkje op Bol.com. Door de grote hoeveelheid partners vind je hier werkelijk van alles: grote planken of juist wat kleinere, verschillende houtsoorten of juist van leisteen, rond, rechthoekig, met en zonder bijpassende schaaltjes. Maak er helemaal jouw feestje van! Door gebruik te maken van het linkje via mijn site ontvang ik een kleine commissie over jouw aankopen. Kost jou niets extra’s, maar het helpt bij het bekostigen van deze site. Mijn dank is groot!
Meer heerlijke recepten?
Volg dan de pagina op Facebook en blijf op de hoogte!