Brownie

Zoals vele vrouwen ben ik gek op chocolade. Elke dag eet ik wel een stukje 85% pure chocolade, heerlijk! Maar ook chocola-gerelateerde recepten probeer ik graag uit, zoals deze brownies. In paleo-land komen ze regelmatig voorbij met avocado. Vast lekker, maar mijn buik trekt avocado heel slecht. Ik moest en zou dus een recept vinden zonder avocado. Persoonlijk vind ik deze variant goed gelukt: lekker smeuïg met een krokant korstje aan de buitenkant. Jummie!

Ingrediënten:
–  1 rijpe (!) bakbanaan
– 100 gr dadels, ontpit
– 80 gr amandelmeel
– 90 gr kokosolie, gesmolten, liefst nog warm
– 80 gr cacaopoeder
– 1/2 tl bakingsoda
– 1/2 el vanille essence

– Verhit de oven voor op 170 graden.

– Vet een brownie bakblik in met wat kokosolie.

– Voeg alle ingrediënten samen in een keukenmachine en mix/maal het geheel tot een gladde massa.

– Je zult merken dat deze massa erg plakkerig is. Doe daarom zo snel mogelijk alle beslag in het bakblik. De warme kokosolie zal het verspreiden door het bakblik vergemakkelijken. Geen stress als het verspreiden niet helemaal lukt, de oven doet hier ook deels z’n werk in. Zorg in ieder geval dat het beslag ongeveer gelijkmatig is qua hoogte.

– De brownie was bij mij maar 2,5 cm hoog. Dit betekent een korte baktijd. 15 á 20 minuutjes op 170 graden. Laat de brownie na het bakken nog  minimaal een half uurtje afkoelen.

brownie