Chocobrokken

Lukt het niet met de paleopaaseieren, bijvoorbeeld omdat je geen paasei vormpjes hebt, geen stress 🙂 Als vrouw weet ik altijd weer wat nieuws te verzinnen met chocola, dus je hoeft heus geen bleekselderijstengel te knagen met Pasen terwijl de familie zich scheel eet aan paaseieren. Wat dan wel? Heerlijke chocobrokken met zeezout! Snel gemaakt en fingerlickin’ jummie 😀

Ingrediënten:
50 gr kokoscrème (santen)
20 gr kokosolie
1 el cacao
25 gr 85% chocolade, in stukjes
3 handjes walnoten, fijngehakt
3 handjes amandelen, fijngehakt
zeezout naar smaak

– Smelt de kokoscrème, kokosolie en chocolade in een pannetje, op een laag vuur. Regelmatig doorroeren.

– Als alles gesmolten is, voeg je de fijngehakte noten en de cacao toe. Roer dit goed door, alle nootjes moeten helemaal bedekt zijn met het kokos/chocolademengsel.

– Bedek een groot bord of een bakplaat met bakpapier. Hierop stort je het mengsel. Zorg dat het een dikte heeft van ongeveer 1 cm.

– Bestrooi met zeezout naar smaak.

– Zet het grote bord/ de bakplaat in de koelkast en laat het geheel in anderhalf uur goed hard worden.

– Breek de plak chocola in stukken, zo groot je zelf lekker vindt.

Bewaar de chocobrokken in de koelkast. Vrolijk pasen!

chocobrokken