Chocolade cups

Alle begin is moeilijk en dat geldt zeker voor het omgooien van een levensstijl. Het is dan ook aan te raden, zeker in het begin, niet te streng te zijn voor jezelf. Het hoeft niet allemaal in één keer perfect te gaan, het is geen drama als je eens een keer uit de bocht vliegt. In eerste instantie gaat het toch echt om een verandering in mindset. Maar paleo koken is ook iets wat je moet leren. Je moet thuis zien te raken in het werken met ingrediënten waar je tot voor kort misschien nog nooit van gehoord had.

Een mooie eerste stap is voor veel mensen dan ook dat zij hun huidige eetgewoonten gaan omvormen tot paleo-proof gerechten. Bijvoorbeeld: veel mensen nemen een koekje bij de koffie. Naarmate je langer paleo eet zul je merken dat je behoefte naar dit soort tussendoortjes afneemt, maar tot die tijd is het erg fijn als je een lekkere vervanging hebt voor de koekjes die je eerder at. En die vervanging zou zomaar deze chocolade cup kunnen zijn!

Ingrediënten:
Voor de bodem:
40 gr tapiocameel
75 gr kokosmeel
100 gr ghee, gesmolten
70 gr ahornsiroop

1 ei
snufje zout


Voor de vulling:
100 ml kokosroom
50 ml ahornsiroop
50 gr cacaopoeder
1/2 tl vanille-extract
1 el chiazaadjes
2 el gelatinepoede
r

– Vet een cupcake bakblik in (ik heb siliconen vormpjes, deze hebben bijna geen vet nodig en de koekjes zijn er heel makkelijk uit te halen)
– Verhit de oven op 150 graden.
– Meng de tapiocameel, kokosmeel en zout goed door elkaar en voeg vervolgens de ghee, ahornsiroop en ei hier aan toe. Meng tot er een mooi deeg ontstaat. Zet dit even weg in de koelkast.
– Doe alle ingrediënten voor de vulling in een steelpannetje (op de chiazaadjes en gelatinepoeder na!) en verhit het geheel tot tegen het kookpunt.
– Draai het vuur laag en voeg vervolgens de chiazaadjes en gelatinepoeder toe. Roer constant goed door gedurende 5 minuutjes.
– Laat het geheel vervolgens afkoelen tot iets boven kamertemperatuur (het moet vloeibaar blijven!).
– Pak intussen het deeg uit de koelkast en vorm hier ronde balletjes van. Druk deze balletjes uit tot ‘cups’ in het cupcake bakblik.
– Bak de cups in ongeveer 15 minuten af, tot ze lichtbruin gebakken zijn. Laat afkoelen!
– Als de cups afgekoeld zijn vul je ze met het chocolademengsel. Ik vind het handig hierbij de cups nog in de vorm te laten.
– Laat de gevulde cups afkoelen in de koelkast.

Lekker als tussendoortje, bij zowel een kopje thee als koffie!

Chocolade cups