Er zijn van die momenten dat je even geen groente meer kan zien. Deze crackers vormen dan een prima paleo-proof oplossing! Lekker met bijvoorbeeld de zalmmousse of één van de heerlijke variaties daarop 🙂 Of denk aan een omelet, geprakte avocado, gerookte zalm of plakjes gebakken kip. Er zijn zoveel mogelijkheden, je moet ze alleen even zien! 😉
Ingrediënten:
100 gr amandelmeel
25 gr tapiocameel
25 gr kokosmeel
75 gr sesamzaadjes
1,5 eetlepel olijfolie
1 ei
1/2 el zeezout
1 tl rozemarijn
1 tl oregano
1 tl tijm
– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Meng alle ingrediënten goed door elkaar en vorm een bal.
– Druk de bal plat op een stuk bakpapier en leg hier een bakpapier overheen. Rol het deeg uit tot een dunne plak van maximaal 0,5 cm dik.
– Persoonlijk vind ik het fijn als het deeg in een rechthoek op het bakpapier ligt. Dan krijg ik mooie rechte crackers haha! Even knutselen dus!
Snijd het deeg alvast in stukjes. Dit maakt het breken makkelijker wanneer de crackers uit de oven komen en zijn afgekoeld.
– Bestrooi indien gewenst met nog wat extra rozemarijn en zeezout.
– Bak de crackers in de oven goudgeel voor ongeveer 10 minuutjes. Houd goed in de gaten, want het kan ineens hard gaan!
Tip: Niet iedereen wordt even enthousiast van rozemarijn, omdat het al gauw een overheersende smaak heeft. Je kunt het in dit recept echter gerust weglaten voor een meer naturel smaak.