In het weekend eten wij vaak nét even wat anders dan doordeweeks. In de ochtend plannen we in principe niks, waardoor we lekker uit kunnen slapen en ik vaak de keuken in duik om wat te rommelen. Hierdoor ontbijten we laat en lunchen we niet. Maar soms is het dan net iets te lang tot het diner. De oplossing? Een klein hapje rond een uurtje of vier. Lekker, simpel en snel gemaakt: ideaal!
Ingrediënten voor 2 personen:
8 medjooldadels
8 plakjes chorizo
8 lange plakken spek (of 4 als ze lang genoeg zijn om door te snijden)
– ‘Vouw’ de plakjes chorizo op zo’n manier dat je ze in de dadels kunt stoppen.
– Wikkel de gevulde dadels in een plak spek en prik het spek vast met een cocktailprikkertje.
– Bak de rolletjes gedurende 5 á 10 minuten op zacht tot matig vuur tot het spek iets krokant geworden is en de dadel lekker zacht en tot binnenin warm. Draai de rolletjes regelmatig in de pan zodat ze rondom gebakken worden.
Fijn weekend!