Als je aan mij als kind zou vragen wat mijn lievelingseten was, dan had pizza zeker op mijn lijstje gestaan.
Als je aan mij als puber zou vragen wat mijn lievelingseten was, dan had ik gelijk “pizza!” geroepen.
Als je aan mij als student zou vragen wat mijn lievelingseten was, dan had ik pizza als de beste dinertraktatie genoemd.
En nu ik groot ben, eet ik nog steeds zo graag pizza!!!
Dat was dus wel even schakelen toen ik paleo ging eten. Want wat moest ik nou met mijn liefde voor pizza? Een hoop googelen, bladeren, proberen, verscheuren en aanpassen was het gevolg. Het beleg was nooit een probleem, maar een lekkere crispy bodem…
Gelukkig is het nu eindelijk gelukt!
Ingrediënten voor de bodem:
60 gr tapiocameel
40 gr kokosmeel
40 ml olijfolie of macadamia olie
60 ml warm water
1 ei
1 eetlepel Italiaanse kruiden
snufje zout
Ingrediënten voor de saus:
1 blikje geconcentreerde tomatenpuree
1 blik tomatenblokjes
2 gesnipperde sjalotten
3 fijngehakte knoflooktenen
1 eetlepel oregano
0,5 eetlepel basilicum
snufje zout
(Dit is teveel saus voor één pizza, maar wat over is verdeel ik in bakjes en bewaar ik in de vriezer voor de volgende pizza.)
– Meng het tapioca- en kokosmeel samen met de droge kruiden en natriumbicarbonaat.
– Voeg het water en olijfolie samen en schenk dit beetje bij beetje door het meel. Steeds goed omscheppen.
– Voeg tot slot het ei toe en schep alle ingrediënten goed door elkaar. Laat even rusten.
– Verwarm intussen de oven op 200 graden.
– Meng de tomatenpuree samen met de chilipoeder en knoflookpoeder.
– Spreid het deeg uit tot een ronde bodem. Als dit nu erg plakt, maak je vingers dan vochtig. Op die manier kun je zo’n mooie dunne bodem maken. 🙂 Let op dat je de pizza niet te nat maakt!
– Doe de bodem voor 15 minuutjes in de oven, totdat het licht goudbruin kleurt.
– Beleg de pizza vervolgens met de saus en je favoriete toppings. Op de foto heb ik gekozen voor salami en ananas.
– Zet de oven terug op 180 graden en bak de pizza nog 10 minuutjes af.
Buon appetito!