Fruit infuser fles

Een wat?! Een fruit infuser fles.

Afgelopen kerst kreeg ik zo’n fles van de kerstman en sindsdien gebruik ik ‘m bijna elke dag.
De fles bevat in het midden een filter waar je bijvoorbeeld fruit in kunt doen. Maar ook kruiden en sommige groenten kunnen er prima in! Je kunt de fles afvullen met water, maar ik vind het ook lekker om de helft water en de helft Spa rood erin te doen. Hierdoor krijgt het water een lichte bubbel/prik. Met een smaakje is water drinken ineens niet zo’n probleem meer 😉 (Dit was het bij mij wel, gewoon water vond ik zó saai!)

Wat is nou lekker in zo’n fles? Let op, komt ‘ie:

– blauwe bessen en mangoblokjes
– blauwe bessen en munt
– gemberstukjes en munt
– gemberstukjes en stukjes sinaasappel
– munt
– citroen en munt
– limoen, munt en appel
– alleen appel
– stukjes sinaasappel en stukjes grapefruit
– komkommer, aardbeien en limoen
– aardbeien en basilicum (vers)
– ananas, kiwi en passievrucht
– stukjes sinaasappel en koriander (vers)

Ja, dat is al een heel lijstje he? Niet zo gek, want je kunt echt alle kanten op! Probeer, proef, maak je eigen favorietenlijstje. En vooral: geniet van het lekkere water!

Wil je dat je kinderen dit ook gaan drinken in plaats van die zoete pakjes uit de supermarkt? Ik ben vóór, maar je kids zullen in eerste instantie je misschien niet zo aardig meer vinden. Dit komt door de suikerverslaving van die zoete pakjes. Wees daarom die verslaving te slim af, en bouw geleidelijk de zoete drankjes af. Dit kun je het beste doen middels het volgende stappenplan:

1. De zoete drankjes uit de pakjes inschenken en verdunnen met water. Begin met 3/4 drankje, 1/4 water en bouw dit rustig op naar 3/4 water en 1/4 drankje.

2. Stap vervolgens over op maximaal drie glazen verdunde zoete drank per dag. De andere momenten dat je kind wilt drinken geef je water uit de infuserfles. Zorg dat hier voor hen iets zoetigs aan zit, zoals de variaties met aardbei of appel.

3. Nu kun je langzaamaan de pakjes zoete drank helemaal gaan weg laten en meer gaan variëren met de infuserfles. Tip: laat het kind zelf het fruit in stukjes snijden of de blaadjes van een verse kruidenplant plukken!

waterfles (2)