Ik kwam online nogal eens dergelijke recepten tegen: gevulde flespompoen. Stuk voor stuk zagen de resultaten van de recepten er heerlijk uit, maar jeetje, wat kan de smaak dan tegenvallen haha. Ik was er afgelopen herfst dan ook wel even klaar mee. “Dan maak ik van die flespompoen gewoon lekkere pompoensoep”, dacht ik. Maar zomaar opgeven, dat zit niet in mijn aard. Afgelopen week begon het toch weer te kriebelen en ik besloot zelf een combinatie te maken van de diverse recepten die ik eerder geprobeerd had. Dat had ik eerder moeten doen: het resultaat was dit keer wél een succes!
Wat zit er in de gevulde flespompoen?
Ingrediënten voor 2 personen:
1 flespompoen
2 kipfilets
50 gram gesneden prei
1 mango, in blokjes
2 tl kipkruiden
0,5 tl chilipoeder
1 el kokosolie + een beetje om de pompoen mee te bestrijken
Hoe maak ik de gevulde flespompoen?
– Verwarm de oven voor op 170 graden.
– Snijd de flespompoen in de lengte door en verwijder de zaden. Smeer de binnenkant van beide helften in met kokosolie en leg ze op een bakplaat welke bekleed is met bakpapier (op de gesneden kant neerleggen, met de schil naar boven)
– Gril de flespompoen gedurende 25 a 35 minuten in de oven. De precieze tijd hangt af van de grootte van de flespompoen. De binnenkant moet een beetje zacht zijn, dan is het goed.
– Kook in ongeveer 15 minuten de kipfilets gaar in een ruime pan kokend water.
– Leg de kipfilets op een een grote snijplank en trek deze uit elkaar tot kleine stukjes en draadjes (zelf gebruik ik daar deze handige jongens voor, dan blijven mijn vorken heel ;))
De voorbereidingen zijn getroffen, en nu?
– Als de flespompoen gaar is, haal deze dan uit de oven en laat het afkoelen tot je het vast kunt pakken. Leg vervolgens de flespompoen op de schil en schraap in de lengte met een vork het vruchtvlees uit de pompoen. Afhankelijk van hoe gaar de pompoen is, krijg je op deze wijze draadjes of puree.
– Verhit de kokosolie in een ruime koekenpan of wok en bak de kip licht aan, samen met de kipkruiden, chilipoeder, prei en mango. Schep als laatste het vruchtvlees van de flespompoen er bij tot het geheel goed warm is.
– Serveer de vulling in de lege pompoenschil. Eet smakelijk!
Meer heerlijke paleo recepten?
Volg dan de pagina op Facebook en blijf op de hoogte!