Gevulde paprika 2.0

Mocht u zich toevallig afvragen wat ik het afgelopen uur gedaan heb: ik lag uit te buiken van een heerlijk diner, languit op de bank!

Voor 2 personen
Ingrediënten:
Gevulde paprika:
2 paprika’s, bovenkant eraf en zaadlijsten eruit
1 blikje tonijn (op water)
1/2 courgette, geraspt
1 teen knoflook, geperst
1 flinke eetlepel paleo mayonaise
1 ruime theelepel mosterd
2 tl dille
1/2 eetlepel walnootolie
Flinke snuf vers gemalen zout en peper

Groenten in de ovenschaal:
1 bataat, in blokjes
1/2 courgette, in blokjes
1 teen knoflook, in grove plakjes
1 tl chilipoeder
Versgemalen zout, naar smaak
Grote scheut olijfolie

– Verwarm de oven voor op 180 graden.

– Doe een grote scheut olijfolie in een ovenschaal en meng daarin een halve courgette in blokjes, de bataat in blokjes en de plakjes knoflook. Bestrooi dit met chilipoeder en zout en schep het geheel goed door, zodat er overal voldoende olie op zit.

– Zet de schaal met groente ongeveer 15 minuten in de oven.

– Meng in een schaal de tonijn, geraspte courgette, de knoflook, mayonaise, mosterd, dille, walnootolie en zout en peper.

– Vul de paprika’s met het mengsel.

– Haal na 15 minuten de schaal uit de oven en schep het groentemengsel goed om. Maak in het midden ruimte en zet de gevulde paprika’s midden in de schaal. Verdeel vervolgens de groente in de schaal weer rondom de paprika’s. Zet de schaal terug in de oven, ditmaal 25 á 30 minuten.

Geniet van een heerlijke gevulde paprika met groente uit de oven! Eventueel kun je meerdere paprika’s per persoon vullen, dat hangt er maar net van af hoe grote eter je bent. Bovenstaande heb ik na een intensieve workout in m’n eentje opgegeten 😉

gevulde paprika 2.0