Groente-pannetje

Het is zo makkelijk na een lange dag: “We bestellen wel even wat” of “Ik rij wel even langs de afhaal.” Voorheen was ik hier ook makkelijk in. Want ach, voor een keertje moet kunnen, toch? De buikpijn die het me zou opleveren nam ik voor lief.

Echter met onderstaand recept heb ik geen excuus meer om niet de keuken in te duiken. Het is namelijk sneller, goedkoper, gezonder én lekkerder dan afhaaleten!
Ik heb ten alle tijden groenten in huis. Is het niet in de koelkast, dan ligt het wel in de vriezer. Wist je dat je bijvoorbeeld heel goed zakjes soepgroenten kunt invriezen? En dat je met soepgroenten ook gerust kunt wokken? Ook voorgesneden prei en boerenkool is altijd in mijn vriezer te vinden.

In onderstaand recept zie je een echte turbo maaltijd, die binnen een kwartier op tafel staat. Sneller dan laten bezorgen! Het kost geen moeite, weinig geld en is toch gezond. En heb je toch wel een beetje zin om te koken? Dan voeg je er gewoon extra versgesneden groenten aan toe!

Voor 2 personen
Ingrediënten:
300 gr (biologisch) gehakt
1 zakje soepgroenten
400 gr tomatenblokjes uit blik (zorg altijd dat deze in je voorraadkast staan, ideaal! Wel even checken of er echt alleen tomaat in zit)
zout, naar smaak
1 tl oregano
1 tl tijm
1 tl basilicum
kokosolie om het gehakt en de groenten in aan te bakken

Ik heb er nog het volgende aan toegevoegd:
6 middelgrote kastanjechampignons, in plakjes
1 courgette, in blokjes
6 biologische cocktailtomaatjes, in vieren gesneden

– Rul het gehakt tot dit gaar is.

– Voeg de groenten toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee.

– Voeg de tomatenblokjes en het zout toe, laat dit goed heet worden. Regelmatig omscheppen.

– Voeg vlak voor het opdienen de kruiden toe, zodat deze hun goede eigenschappen behouden.

Eet smakelijk!

groente-pannetje

Tips:
* Je kunt hier eigenlijk alle groenten wel in verwerken. Kijk wat je in huis hebt en durf te combineren! Zo kun je bij bovenstaande ingrediënten ook prima bleekselderij in kleine blokjes toevoegen, of een paar blaadjes munt fijnhakken en last minute toevoegen.

* Heb je nog wat over? Heerlijk! Warm het de volgende dag op als lunch. Wéér lekker makkelijk en snel geregeld 😉