In het begin is het soms even zoeken naar makkelijke recepten. Bij deze word je op je wenken bediend. Die holbewoners hadden immers ook niet zoveel tijd te besteden in de keuken 😉
In de paleo lifestyle wordt gezond gegeten. Voorverpakte ‘meuk’, daar beginnen we niet meer aan! Maar soms heb je gewoon zin in wat lekkers. Deze limoenkokos-eierkoeken zijn dan een simpel te maken tussendoortje, die je in de koelkast gemakkelijk nog 4 á 5 dagen kunt bewaren. Als ze dat redden, tenminste 😉
Ingrediënten:
120 gram kokosmeel
100 ml gesmolten kokosolie
200 ml kokosmelk
50 ml agavesiroop
1/2 theelepel zuiveringszout
6 eieren
rasp van 1 limoen
sap van 1/2 limoen
– Verwarm de oven voor op 170 graden.
– Meng in een ruime kom de kokosmeel met het zout en zorg ervoor dat er geen klontjes meer in zitten.
– Giet de rest van de ingrediënten bij het meel en meng dit met een mixer goed door elkaar. Let ook hier goed op dat er geen klontjes achterblijven.
– Laat het beslag ongeveer 15 minuten staan, zodat het kokosmeel de kans krijgt het vocht op te nemen. Mocht het na 15 minuten nog erg vloeibaar zijn, meng dan beetje bij beetje extra kokosmeel erdoor. Geef ook dit kokosmeel even tijd om weer vocht op te nemen, dus niet teveel in één keer toevoegen! Het beslag is goed als het een beetje ‘fluffy’ is.
– Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep hierop het beslag, ongeveer 1 cm dik. Je kunt uit de losse pols ronde koekjes maken, je kunt ook bakringen gebruiken.
– Schuif de bakplaat in het midden van de oven. Laat dit ongeveer 20 minuten bakken tot ze mooi goudbruin zijn.
– Laat de koeken afkoelen voordat je aanvalt. Bewaar ze in de koelkast.
Eet smakelijk!
Variaties:
* Vervang de rasp van de limoen en het sap van de limoen voor chocoladestukjes.
* Vervang de rasp van de limoen en het sap van de limoen voor stukjes gehakte hazelnoot of amandelen.
* Voeg gedroogde cranberry’s toe.
* Vervang de rasp van de limoen en het sap van de limoen voor vanille-essence.