Paaseieren

Pasen zonder chocolade-eieren is toch een beetje zoals muziek zonder geluid. Onacceptabel, dus er moest iets gebeuren: tijd om chocolade-eieren te maken, die lekker én paleo-proof zijn!

Ingrediënten:
100 gr kokoscrème (santen)*
50 gr 85% pure chocolade, in stukjes
2 handjes noten naar smaak

Om eitjes te kunnen maken, heb je een eitjes ‘bak’ vorm nodig. Die van mij heb ik gekocht bij de Xenos.

ei-vorm

– Laat de kokoscrème rustig smelten in een pannetje, op laag vuur.

– Voeg de pure chocolade toe en roer het regelmatig door, totdat alle chocoladestukjes gesmolten en vermengd zijn met de kokoscrème.

– Hak intussen de noten in stukjes.

– Voeg de notenstukjes toe aan het chocolade/kokoscrème mengsel en roer dit goed door, zodat alle notenstukjes goed bedekt zijn met het mengsel.

– Schep met een lepeltje de eivormpjes vol met het mengsel. Een uurtje in de koelkast en je heerlijke paaseitjes zijn klaar.

Bewaar de paaseitjes in de koelkast, niet langer dan vier dagen. Bij mij weet ik dat ze die vier dagen niet gaan halen. En bij jullie?

paaseitjes

 

* Kokos santen is in veel supermarkten inmiddels wel te koop. Wees je er echter van bewust dat dit doorgaans geen paleo varianten zijn! Zo zit de kokos crème van Go Tan vol met E-nummers en bevat Dhillon conserveringsmiddelen. Als je de mogelijkheid hebt, ga dan liever even bij de toko langs. Daar vond in de kokoscrème op onderstaande foto, helemaal meukvrij en qua prijs vergelijkbaar met de supermarkt 🙂

santen