Paleo proof bietenhummus? Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar dat is het niet! Na lang zoeken, proeven, afkeuren en opnieuw proberen is het uiteindelijk gelukt om tot een hummus te komen zonder kikkererwten, maar toch lekker zacht en smeuïg als ‘echte’ hummus. Ik vind de bietenhummus een heerlijke aanvulling bij de tapas als dip met reepjes komkommer. Of denk er ook eens aan als beleg op een cracker. Daarnaast kan de hummus een lekkere extra smaakmaker zijn in een salade. Kortom, het is super veelzijdig en ook nog eens boordevol gezonde voedingsstoffen.
Wat zit er in de paleo proof bietenhummus?
Ingrediënten:
1 grote biet, gekookt en afgekoeld
100 gr geweekte cashewnoten
50 ml citroensap
50 ml macadamia olie
2 el tahin
1 tl zout
3 tenen knoflook
peper, naar smaak
De blauwe ingrediënten vormen de basis voor de hummus.
Hoe maak ik de paleo proof bietenhummus?
Heel simpel: voeg alle ingrediënten samen in een keukenmachine met een mes en laat dit net zo lang draaien tot het een glad geheel is! Ik bewaar de hummus in een goed schoongemaakte glazen pot die luchtdicht af te sluiten is. Je kunt het ongeveer een week bewaren, maar doorgaans is het dan al lang op 😉

Andere hummus varianten
- Basisrecept + een gekookte en afgekoelde zoete aardappel + een handje verse koriander + 2 tl komijnzaad.
- Basisrecept + een halve mango + 2 tl kerriepoeder.
- Basisrecept + een handje muntblaadjes + 1 tl zwarte fijngemalen peper.
Meer heerlijke recepten?
Volg dan de pagina op Facebook en blijf op de hoogte!