Tapas deel 2

Zoals beloofd op de Facebook pagina: vandaag deel 2 van de paleo tapas!

Hoe zag het geheel er ook alweer uit? Nou, zo:

tapas

Hier lees je hoe je tapas 1 t/m 4 maakt.

Tapas 5 en 6:

5. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd snoeppaprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Laat een blikje tonijn (in water!) uitlekken en meng/prak dit in een kom met een gekookt eitje, peper naar smaak, 3 tl kerriepoeder en indien het wat droog is een beetje olijfolie. Vul de snoeppaprika’s met het tonijnmengsel en zet de ovenschaal ongeveer 15 á 20 minuten in het midden van de oven.

6. Snijd een komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Dep de binnenkant van de komkommerhelften goed droog. Kook een kipfilet in 10 minuutjes gaar en laat deze een beetje afkoelen. Snijd de gekookte kipfilet in grove stukken en voeg dit samen met wat mayonaise, peper en zout naar smaak en 1 tl mosterd in een keukenmachine. Hak het tot een smeuïge massa ontstaat. Vul de komkommerhelften met het kipmengsel en snijd er kleine stukjes van.
Dit is een hele goeie wanneer je met veel mensen aan tafel gaat! Met weinig moeite en middelen staan er veel hapjes op tafel. Zijn er geen kleine kinderen in het gezelschap? Maak het dan wat pittiger door 1,5 tl cayennepeper en een geperst teentje knoflook toe te voegen.

Tapas 7 en 8:

7. Snijd een komkommer in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Dep de binnenkant van de komkommerhelften goed droog. Snijd vervolgens de helften wederom in de lengte in drie repen. Deze repen snijd je daarna in stukjes van ongeveer 5 cm. Snijd 200 gr gerookte zalm in plakken van ongeveer 4 x 15 cm. Pak twee á drie reepjes komkommer en leg deze op een plak zalm. Rol er mooi rolletje van. Heb je nog komkommerstukjes over, maar is de zalm op? Geen punt: ook zonder zalm zijn de komkommerstukjes een heerlijke knabbel tijdens een tapasdiner.

8. Een echte klassieker: medjooldadels gevuld met chorizo, gerold in spek! Ontpit de dadels en vul deze met een stukje chorizo worst. Rol dit vervolgens in een plak ontbijtspek en prik dit vast met een cocktailprikkertje. Bak de dadels zoveel mogelijk rondom totdat het spek een beetje bruin begint te worden. Zet hierbij het vuur niet te hoog, zodat de warmte tot middenin de dadel komt zonder dat het spek verbrandt.

Ik hoop natuurlijk dat het heel snel een stuk beter weer wordt dan vandaag, dan kan dit smulfestijn in de tuin/op het balkon gevierd worden! Zo niet, zet een lekker zomers muziekje aan en geniet binnen van mediterraanse sferen met lekkere tapas. Buen provecho!

Meer heerlijke paleo recepten?

Volg dan de pagina op Facebook en blijf op de hoogte!