Paprikasoep met shoarmareepjes

Na de Chinese tomatensoep, kom ik wéér met zo’n lekker soeprecept: dit keer paprikasoep!

Ik moet eerlijk toegeven dat ik eigenlijk helemaal niet zo’n fan ben van paprika’s. Het is okee, maar wat mij betreft niet echt de lekkerste groente. Toch is deze soep zeker een vermelding waard. De ingrediënten zijn simpel, niet duur en het is zo klaar. Ik zou zeggen: sla paprika’s in, probeer het gewoon en geniet =D

Voor 4 personen
Ingrediënten:
500 ml runderbouillon
4 gele paprika’s, in blokjes
2 oranje paprika’s, in blokjes
1 groene paprika, in blokjes
250 gr ongekruide shoarmareepjes
2 tl kerriepoeder
2 uien, in grove stukken
1 teentje knoflook, geperst
1 el kokosolie
een snufje zout
peper naar smaak

– Verhit de kokosolie in een ruime pan en bak hierin kort de ui en knoflook.

– Voeg vervolgens de paprikablokjes toe. Bak deze even kort mee.

– Voeg de bouillon toe en zet het vuur laag. Laat dit zo’n 20 minuutjes rustig pruttelen, tot de paprikastukken zacht worden.

– Bak intussen de shoarmareepjes gaar in een koekenpan. Zet de reepjes even apart weg.

– Pureer het geheel tot een gladde massa. Voeg het kerriepoeder en een snufje zout toe en roer het geheel nogmaals goed door. Eventueel peper naar smaak.

– Schep de soep in een kom en voeg naar smaak de shoarmareepjes toe. Ik hield zelf een 7:3 verhouding aan (soep:shoarmareepjes).

Hou je shoarmareepjes over? Verwerk deze lekker in een salade voor erbij 🙂

Laat je verrassen, eet smakelijk!

paprikasoep