Pittige zoete kip op een bedje van sla

Het is lange tijd stil geweest, maar ik heb zeker niet stil gezeten! Vanavond maakte ik dit ontzettend lekkere gerecht: pittige kip met mango!

Voor 2 personen
Ingrediënten:
340 gram kipfilet, in blokjes
200 gram ijsbergsla
1 mango, in blokjes
80 gram cashewnoten
1 rode paprika, in blokjes
scheut ketjap manis glutenvrij
2 eetlepels honing
1 eetlepel kokosolie, gesmolten
snuf zout
1 tl chilipoeder
2 tl paprikapoeder

– Maak een marinade van de ketjap, chilipoeder, paprikapoeder, kokosolie en honing. Laat de kipblokjes hierin trekken. Het is het lekkerst wanneer je dit een dagje de tijd geeft.

– Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan tot deze lichtbruin beginnen te kleuren. Leg deze apart.

– Bak de kipblokjes in een wok goed door. Voeg hierna de paprika toe. Laat dit ongeveer 4 minuutjes mee bakken.

– Voeg tot slot de mango toe. Dit moet enkel warm worden, dus niet langer dan 1 á 2 minuten!

– Verdeel de ijsbergsla over twee borden en schep hier het kipmengsel overheen. Maak het geheel af door de cashewnootjes over de borden te verdelen.

Door de combinatie van mango met chilipoeder krijgt het gerecht een pittig maar zoet karakter. Geniet er van, eet smakelijk!

IMG_4758.jpg