Quiche

Bij quiche denk ik altijd aan Frankrijk. Dit komt niet alleen door de naam van dit gerecht, maar ook door mijn oom en tante. Zij zijn verzot op Frankrijk en hebben daar zelfs een tweede huis gekocht. Mijn tante is gek op quiche en maakt dan ook bij familiegelegenheden heerlijke quiche Lorraine! Alleen jammer dat dit niet erg paleo is 😉 Af en toe zo’n heerlijk stukje is niet zo’n probleem, maar als ik vaker trek heb in quiche, zal ik toch moeten gaan nadenken over een andere oplossing.

Maar dit keer hoefde ik er zelf niet over na te denken! Mijn moeder had online een recept gevonden voor een quiche bodem, welke ik vervolgens hier en daar wat bijgeschaafd heb. En dan, tja, qua vulling kun je je uitleven.

Dit is de variant zoals ik ‘m gemaakt hebt.

Ingrediënten:
De bodem:
75 gr kokosmeel
25 gr tapiocameel
100 ml gesmolten kokosolie
2 eieren
snufje zout

De vulling:
1 prei, in halve ringetjes
80 gr gerookte spekjes
100 gr gerookte zalm óf verse zalm in blokjes
3 eieren
80 ml amandelmelk, ongezoet
peper naar smaak
snufje kerriepoeder

– Verwarm de oven voor op 200 graden.

– Meng de ingrediënten voor de bodem en vorm een ronde bal.

– Beleg de quichevorm met bakpapier. Leg de bal middenin de vorm en druk deze vanuit het midden uit door de vorm, ook de randen.

– Zet de vorm in de oven en bak de bodem ongeveer 10 minuten.

– Voeg intussen de ingrediënten voor de vulling samen en meng dit goed door elkaar. Mocht je gerookte zalm plakken gebruiken: trek deze dan plak voor plak in kleine stukjes en roer door het mengsel.

– Als de bodem licht goudbruin is, haal deze dan uit de oven en stort de vulling in de vorm. Verdeel de vulling goed en druk het hier en daar een beetje aan.

– Zet de quiche terug in de oven en bak deze 25 á 30 minuten af.

Ondanks dat quiche van oorsprong niet Frans maar Duits is, zeg ik: Bon appétit!
quiche