Sinaasappel-kip salade

Man, wat word ik blij van het heerlijke weer van afgelopen dagen! Lekker buiten rommelen, hard leren voor m’n aankomende tentamen psychologie én de gebarencursus (maar dan wel in het zonnetje) en ’s avonds nog heerlijk nagenieten bij een ondergaande zon. Ik merk dat ik op dit soort dagen het diner vaak over sla of vervang voor een klein hapje of snelle groene smoothie. Bij warm weer heb ik duidelijk minder trek. Maar wat ik wel heerlijk vind zijn salades. Normaal eet ik deze vaak als lunch, maar op warme dagen vind ik het ook prima zo rond een uurtje of 16.00 een kleine salade te eten. Lekker fris, licht en snel klaar. Gistermiddag ben ik gegaan voor een sinaasappel-kip salade.

Voor 1 persoon
Ingrediënten:
1/2 sinaasappel
1 kipfilet, in reepjes gesneden
2 flinke handen gemengde bladsla
1 handje walnootstukjes
1 ei
sesamzaadjes
peper en zout
kokosolie

– Kook de reepjes kip ongeveer 5 á 8 minuutjes, tot ze gaar zijn.

– Spoel de kipreepjes af onder stromend water en dep deze droog.

– Kluts het eitje in een kommetje, voeg peper en zout naar smaak toe en schep hier de kipreepjes goed doorheen.

– Doe de kipreepjes vervolgens in een kommetje met sesamzaadjes en schep ook dit geheel goed om.

– Bak de kipreepjes nu in de kokosolie totdat de sesamzaadjes beginnen te kleuren. Houd dit goed in de gaten, het kan ineens hard gaan!

– Terwijl de kipreepjes afkoelen, leg je de sla op een bord en schil je de sinaasappel.

– Zijn de kipreepjes lauw? Mooi, tijd om het geheel samen te voegen! 🙂 Maak er een mooi schilderij van met de sinaasappelpartjes en de kipreepjes. Garneer eventueel met nog wat extra sesamzaadjes en stukjes walnoot.

Eet smakelijk!

salade sinaasappel-kip