Zin om in het weekend nét iets meer uit te pakken dan normaal? Probeer dan eens dit heerlijke paleo dessert, namelijk een trifle van bananenmousse en speculaas. Persoonlijk vind ik deze trifle van bananenmousse en speculaas echt een plaatje: mooie laagjes, contrasterende kleuren, heerlijke textuur en natuurlijk een fantastische smaakcombinatie van banaan en speculaas. De trifle van bananenmousse en speculaas is echt een topper op tafel tijdens bijvoorbeeld de Kerst, maar ook met Pasen of tijdens de pinksterdagen misstaat het niet. Toegegeven, het is iets meer werk, maar je krijgt er dan ook wel een heerlijk dessert voor terug. Ik had de speculaasjes al een dag eerder gebakken, waardoor ik in totaal ongeveer 45 minuten in de keuken heb gestaan.
Ingrediënten:
6 paleo speculaasjes
2 bananen
2 el citroensap
2 eieren, gesplitst
0,5 tl vanille extract
4 el kokosmelk
Hoe maak je de trifle van bananenmousse met speculaas?
– Pureer de bananen.
– Verwarm de kokosmelk samen met het citroensap en het vanille extract in een steelpan en meng hier de gepureerde bananen doorheen.
– Als het mengsel goed warm is, klop dan vlot de eidooiers er doorheen tot het geheel wat ‘lobbig’ wordt.
– Laat het afkoelen tot ongeveer 35 graden. Schep het wel iedere 3 minuten om, om te voorkomen dat er een vliesje overheen komt te liggen.
– Klop de eiwitten tot stijve pieken en schep een derde van het bananenmengsel hier voorzichtig doorheen. Als dit goed gemengd is spatel je de rest van het bananenmengsel er doorheen.
– Nu komt het leukste: laagjes bouwen! Breek de speculaasjes in kleine stukjes en wissel de laagjes speculaas af met de bananenmousse. Zorg dat je met de mousse eindigt en decoreer het geheel met stukjes speculaas. Zet de glaasjes nog een uurtje in de koelkast voordat je er op aanvalt. Daarna: geniet er van!
Meer heerlijke paleo recepten?
Volg dan de pagina op Facebook en blijf op de hoogte!