Uiensoep

Op vakantie probeer ik vaak zoveel mogelijk lokale gerechten uit. Maar toen we in 2019 de hele maand maart op Aruba verbleven, heb ik ook uitstapjes gemaakt naar andere keukens. In één van de visrestaurants (Driftwood, in het centrum van Oranjestad, aanrader!) heb ik kennisgemaakt met uiensoep. Niet zomaar uiensoep, maar echt vreselijk lekkere uiensoep! Eenmaal thuis inspireren dit soort gerechten mij om een minimaal net zo lekkere versie te creëren, maar dan paleo-proof. Dit recept komt heel dicht in de buurt!

Ingrediënten:
600 gr gele uien, in ringen (gebruik als het kan hiervoor je keukenmachine, scheelt heel veel tranen!)
30 gr ghee
1,5 liter runderbouillon
1 grote teen knoflook, geperst
2 tl gedroogde thijm
2 el arrowroot


– Smelt de ghee in een ruime pan.
– Laat de ui-ringen heel langzaam goudbruin bakken. Dit duurt ongeveer 40 minuten.
– Bak kort de thijm en knoflook mee.
– Voeg de arrowroot toe en schep het geheel goed om.
– Voeg de runderbouillon toe, even roeren en laat de soep met een deksel op de pan twee uur zachtjes koken.

Tip: geen arrowroot in huis? Tapiocameel werkt ook 🙂

Uiensoep