Zalm omelet

Ik heb absoluut een topjob. En ook al zitten er pittige dagen tussen met de kids, lange dagen door vergaderingen/besprekingen waar maar geen einde aan lijkt te komen én de file die ik vervolgens mag trotseren: I am a lucky basterd, dat ik dit werk mag doen.

Omdat ik fulltime werk, waardeer ik het weekend extra. De tijd is dan van mij, niet meer van de klok. Zo had ik laatst een zaterdagochtend dat ik in standje luieren stond. Rustig aan wakker worden, even trainen in de sportschool en ineens bekroop mij het gevoel dat ik iets vergeten was… ontbijten! Bij thuiskomst heb ik gelijk een lekkere moot zalm tevoorschijn getoverd uit mijn vriezer. Het uiteindelijke resultaat? Een heerlijke omelet met zalm, bomvol eiwitten dus prima voor na de training 😀 Of als lunch, of volgende keer gewoon als ontbijt, of een lekker puntje tussendoor… Jummie!

Ingrediënten:
1 moot zalm, zonder huid
2 eieren
60 ml amandelmelk
1/2 bosui, in ringetjes
4 champignons, in plakjes
150 gr spekjes
Kokosolie om in te bakken

– Snijd de zalm in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm.

– Klop de eieren en meng hier de amandelmelk, zalm, bosui en champignons door.

– Verhit de kokosolie in een ruime koekenpan en bak hierin de spekjes.

– Als de spekjes bijna klaar zijn, giet je het ei-mengsel bij de spekjes in de pan. Zorg dat de ingrediënten goed verdeeld zijn over de pan, zet het vuur laag en dek de pan af met een deksel. Laat dit even rustig een minuut of 5 bakken. Check tussendoor wel of het niet te hard gaat!

– Wanneer de bovenkant (zo goed als) droog is laat je de omelet op de deksel glijden en keer je hem om in de pan. Laat ook deze kant nog ongeveer 3 minuten bakken.

Simpel, maar heerlijk. Eet smakelijk!

zalmomelet