Het hele jaar door eet ik vaak salades, maar extra vaak in de zomer. Lekker licht en fris. Deze salade ontstond al rommelend in de groentelade van de koelkast. 😉
Voor 1 persoon
Ingrediënten:
2 handen spinazie
12 snoeptomaatjes, gehalveerd
5 aardbeien, gehalveerd
1 rode sjalot
1 el amandelschaafsel, kort geroosterd
3 el balsamico azijn*
1/2 el kokosolie, gesmolten
zout en peper
– Leg de spinazie op een bord en verdeel hier de snoeptomaatjes en aardbeien overheen.
– Snijd de sjalot in dunne ringetjes en bak deze even kort in 2 el balsamico azijn.
– Verdeel nu ook de sjalot ringetjes en het amandelschaafsel over de salade.
– Indien gewenst: maak een dressing van 1 el balsamico azijn, 1/2 el gesmolten kokosolie en wat peper en zout naar smaak. Druppel dit over de salade.
* Niet alle balsamico azijnen zijn paleo! Bij de o.a. Ekoplaza verkopen ze ‘Aceto balsamico di modena’, van het merk Guerzoni. Deze is wel paleo 🙂