Zuurkoolschotel

Zuurkool heb ik altijd al heerlijk gevonden: gestampt, uit de oven, gekookt, allemaal goed! In dit recept wordt de zuurkool bereid in de oven in de vorm van een heerlijke ovenschotel. Super simpel om klaar te maken, daarom prima te doen na een drukke dag. Wij eten hier met twee personen van en dan hebben we ruim voldoende. Soms blijft er wat over. Dit is heerlijk zowel warm als koud de volgende dag als lunch!

Ingrediënten:
5 eieren
500 gr zuurkool, uitgelekt
1 appel, in blokjes, niet geschild
klein handje rozijnen

handje walnoten, in stukjes
150 ml kokos- of amandelmelk
1/2 el kaneel
snufje zout
3 el walnootolie


– Verwarm de oven voor op 180 graden.
– Kluts de eieren in een ruime beslagkom goed los.
– Voeg de zuurkool, blokjes appel, rozijnen, walnoten, kaneel, kokos- of amandelmelk, zout en walnootolie toe en roer alles goed door elkaar.
– Vet een ovenschaal in met een beetje walnootolie en giet het mengsel in de ovenschaal.
– Zet de schaal in de oven gedurende 40 á 50 minuten.

Deze zuurkool is ook heerlijk in een hartige variant! Mix dan enkel de zuurkool, kokosmelk en eieren en voeg hier spekjes en gebakken uitjes aan toe. Beetje peper erbij en klaar is je makkelijke zuurkoolschotel.

De baktijd is een indicatie en verschilt per oven. De schotel is klaar als hij licht gekleurd is aan de bovenkant en ‘vast’ is. Dus geen geblubber van het ei. Eet smakelijk!

Makkelijke zuurkoolschotel
Een mooi ‘droge’ zuurkoolschotel: zo is ‘ie goed 🙂